Винарии - Радовиш

Винаса

Ацо Јованов, кој е агроном по професија, и Мите Србаков се добри пријатели со години, а нивните фамилии имаат долгогодишна традиција на правење вино. Следниот логичен чекор било отворање винарија во Радовиш каде што двајцата живеат и тоа во големиот подрум од куќата на Ацо. Капацитетот е 25.000 литри, а толкаво е и производството.