Винарии - Охрид

Охрид

Винаријата Охрид е една од двете винарии во цела Западна Македонија. Основана е во далечната 1958 година како винарија за производство на наливно вино.

Мал Свети Климент

   Она што за Будимир Соколовиќ започнало како хоби, прераснало во голема љубов и посветеност на македонската винска култура и традиција, па така во 2016та година ја регистрира винаријата "Мал Свети Климент" и почнува да прави вина од локални и региона