Винарии - Тиквешки регион

Лазар винарија

Винаријата Лазар е фамилијарна бутик винарија која се наоѓа во близина на винаријата Стоби, по стариот пат од десна страна. Во сопственост е на веќе докажаниот енолог Лазар Ристевски кој произведува вино од четири сорти: пино гриџо,

Филовски

Винаријата Филовски е основана во 2005-тата година и е плод на внимателно развивање на концептот на формирање винарија на Жарко Филовски и неговите синови, Никола и Паскал.