Вински приказни

Mundus Vini

Mundus Vini

Од 6ти до 8ми септември оваа година во Нојштадт ан дер вајнштрасе (во превод “Нов град на патот на виното” бидејќи самиот град лежи на германската винска рута) се одржа тринаесетиот по ред интерна

Adegga Summer Wine Market 2013

Adegga Summer Wine Market 2013 Летен вински фестивал во Лисабон, Португалија

На 29ти јуни, во хотелот Флорида на плоштадот Маркиз де Помбал, во самиот центар на Лисабон, се одржа шестиот по ред Adegga Summer W

Втор Балкански собир од вински причини

Изминатиот викенд во Софија, Бугарија, во хотелот Гранд Софија, се одржа вториот по ред Балкански интернационален вински натпревар BIWC 2013, каде се натпреваруваа повеќе од 400 вина од целиот Бал

Concours Mondial de Bruxelles

Од 10ти до 12ти мај оваа година, во Братислава, Словачка, по деветнаесети пат се одржа Concours Mondial de Bruxelles, со што ова светско винско натпреварување излезе од своите граници на Западна Европа и за прв пат се одржа во земја од Источна Европа.

Белградски салон на вина 2012

Белградски салон на вина 2012

Белградскиот салон на вино е еден од најзначајните регионални случувања посветени на виното. Основан е во 2004-тата година, и како редовна годишна манифестација, оваа година, од 21ви до 22ри декември ќе ја прослави својата седумгодишнина.

PRODEXPO

PRODEXPO, Саем за пијалоци, храна и сурови прехрамбени производи, Москва, Русија

Од 11-15 февруари во Москва се одржа PRODEXPO, најголемиот саем во Русија и Централна и Југоисточна Европа специјализиран за пијалаци, храна, и сурови прехрамбе

Медитеранео 2012 Фестивал за вино, гастрономија и вински туризам

Оваа година, од 24-25ти ноември, во Белград по трети пат се одржа фестивалот Медитеранео, кој е посветен на виното, гастрономијата и винскиот туризам.