Новости

Мали вински приказни

Мали вински приказни...четврти дел

Овој четврток, во клуб ресторанот МКЦ, по четврти пат, енологот Бојан Попандонов ќе ни' раскаже винска приказна овој пат за Беланот и Совињонот блан, две бели вински сорти кои се се повеќе присутн

Македонија со најдобро вино на Балканот...сега и официјално!

На вториот по ред BIWC 2013 кој се одржа во Софија од 16-19 мај 2013, Македонија го освои Големиот трофеј и Големото злато во најбитната категорија, црвено вино, за Merlot Single Vineyard Reserva

International Wine Challenge 2013

На јубилејниот 30-ти меѓународен вински натпревар IWC – International Wine Challenge 2013, кој се одржа во Лондон, каде во конкуренција од над 10.000 висококвалитетни сорти и видови вина од целиот

Pages