Новости

Прославен Свети Трифун- заштитникот на лозјата

Заштитникот на лозјата, Свети Трифун, беше прославен низ сите винарски визби низ Македонија кои имаа отворен ден за сите гости, винољубители, кои дојдоа да посакаат бериќет, здрави и родни лозја и

Интервју со Ѓорѓи Петрушев, Извршен директор на Здружението Вина од Македонија

Во пресрет на еден од најбитните вински фестивали, Prowein 2014 кој ќе се одржи од 23ти до 25ти март во Дизелдорф каде здружението 

Pages