Интервју

Музејот за вино во Демир Капија, еден од дванаесетте од ваков тип во светот

   Музејот на Вино Демир Капија е еден од четирите вакви музеи во Европа кои се посветени на виното, како

Нови храбри винари, Ивица Стевковски и неговата Кувин винарија

          Mногу одамна еден винар ми има речено: “Никогаш не сум го сакал коцкањето се’ додека не се одлучив да купам лозје, отворам винарија и правам вино.” Да се би

Станушината како аманет- Интервју со Орце Димитриевски, ко-сопственик на Брушани винарија

Станушината е аманет од дедо ми. Во 1938-та тој го насадил лозјето кое сеуште дава род, додуша во многу мали принеси но тој е и тоа каков род. Неа ја одгледуваме биодинамички, во ситенза со природата. . .

Pages